En av de mest intressanta utmaningarna under Ränn i Ljusdal kommer att ske på ett något andligare plan. Begravningsentreprenören Michael Skoglund har nämligen valt att utmana Svenska Kyrkan på stafett runt Kyrksjön.

”Vi kommer att springa åttor runt deras lagmedlemmar!” säger Michael Skoglund.

”Jag är till och med beredd att anställa Haile Gebrselassie för att vinna stafetten!”

När kyrkoherden Jan Bonander får höra talas om utmaningen konstaterar han direkt att kyrkan har tuffast möjliga utgångsläge. Två av pastoratets främsta ess; Leif Sköld och Annelie Aspengren är nämligen upptagna med aktiviteter runt en annan sjö just denna helg. Duon ska nämligen cykla Vätternrundan. Med 84 dagar kvar till Ränn i Ljusdal bör det ändå finnas tillräckligt med tid för att få fram fullgoda ersättare.

Begravningsentreprenören är alltså kassaskåpssäker på att ta hem utmaningen, men det finns ändå ett litet orosmoln på himlen:

”Jag är rädd att laget från Svenska Kyrkan tar till extraordinära åtgärder för att komma i form inför stafetten. Jag har nämligen fått indikationer på att de tänker anordna höghöjdsläger längst upp i klockstapeln!”

Den 16:e juni får vi alltså reda på om Svenska Kyrkan lyckas få ihop ett stafettlag som kan utmana Michael Skoglunds Begravningsbyrå. Michael uppmanar även andra företag och branscher att anmäla ett stafettlag till ”Ränn i Ljusdal”. Det här kan ju vara en unik chans att få tävla emot den etiopiske legendaren Haile Gebrselassie…