Med endast 82 dagar kvar till Ränn i Ljusdal kommer nästa stafettutmaning. Den här gången är det Bandygymnasiet i Ljusdal som vill mäta sina krafter mot övriga skolor/utbildningar under tremannastafetten runt Kyrksjön.

Bakom utmaningen står Lännart Nilzon, en av tränarna på Bandygymnasiet i Ljusdal. Det behövs väl knappast någon närmare presentation av Lännart, men för de som sov under en sten förra millenniet så repeterar vi gärna:

Lännart genomförde 378 (!) bandymatcher i LBK-dressen och är därmed den som har spelat allra flest matcher för Ljusdals Bandyklubb. Lännart debuterade alltså i LBK redan långt innan hjulet var uppfunnet! Han bör, om vi har räknat rätt, även ha tillhört den bandygeneration som var med om när Thomas Alva Edison uppfann glödlampan så att de kunde spela bandy på kvällarna…

Lännart har dessutom genomfört Stockholm Marathon vid tretton tillfällen så han har alltså massor av rutin även från löpningen, en erfarenhet som är nyttig att ha när övriga skolor nu utmanas på stafett.

Finns det någon/några skolor som vågar anta bandygymnasiets utmaning?

Vill ni utmana ett företag, en bransch, organisation, förening, bostadsområde etc. på stafett runt Kyrksjön den 16:e juni så får ni väldigt gärna höra av er till Ränn i Ljusdal. (Kontaktformulär finns på hemsidan.) Ni kan dessutom ”köpa” hundra meter av loppet för tusen kronor och får då en yta där ert företag kan supporta era löpare under tävlingen.

(Foto: Lännart Nilzon i mitten flankeras av Jonas Svensson och Per Löfgren från arrangörsklubbarna LBK och LIF)