När Ränn i Ljusdal går av stapeln den 16:e juni kommer det bl.a. att bjudas på en högintressant löparduell inom finanssektorn. Det handlar om Handelsbanken i ena ringhörnan och Hälsinglands Sparbank i den andra. Två banker som enligt dem själva är klara med den tunga grundträningen och nu har börjat slipa på de fina detaljerna, allt för att toppa löpformen till mitten av juni.

Vi kör nästan bara intervallträning för närvarande och vi har anpassat intensiteten efter börskursen” berättar Anna Swartswe på Handelsbanken i Ljusdal. ”Går exempelvis Nasdaq-börsen i New York upp med två procent, då måste vi springa våra intervaller två procent snabbare!

Hälsinglands Sparbank nappade direkt på Handelsbankens utmaning och är väldigt säkra på seger. Enligt företagsrådgivaren Sigge Flodin så kör de faktiskt en liknande intervallträning som Anna Swartswes stafettlag:

Vi har faktiskt samma träningsupplägg som Handelsbanken, men istället för att låta börskursen styra våra intervallpass så följer vi istället Bitcoins svängningar. Det ger en ännu bättre effekt på pulsträningen!

Finns det möjligtvis fler bannkontor som är sugna på att anta Handelsbankens och Hälsinglands Sparbanks utmaning? Hör i så fall av er till Ränn i Ljusdal (kontaktformulär finns på hemsidan). Stafetten avgörs i form av tre sträckor runt Kyrksjön och varje varv mäter ca. 4,2 kilometer.

Foto: Sigge Flodin på Hälsinglands Sparbank har precis fått stafettutmaningen levererad av Michael Vallin från Ljusdals Bandyklubb. Ränn i Ljusdal arrangeras av Ljusdals Idrottsförening och Ljusdals Bandyklubb.

Uppmaningen gäller självklart även alla företag, föreningar, organisationer, bostadskvarter etc. Hör väldigt gärna av er om ni vill utmana på stafett den 16:e juni!