Årets påskknall: Zlatan väljer att springa stafetten ”Ränn i Ljusdal” på bekostnad av fotbolls-VM i Ryssland!

”Vi är naturligtvis enormt glada över att få hit denna superstjärna”, säger Per Löfgren och Jonas Svensson från arrangörsklubbarna Ljusdals Idrottsförening och Ljusdals Bandyklubb. ”Det ska dessutom bli spännande att se vilka Zlatan tar med sig i stafettlaget, men det ryktas faktiskt om att Beckham ska ingå i teamet!”

Efter många spekulationer väljer alltså dvärgschnauzern Zlatan att tävla för Svensk Fastighetsförmedlings stafettlag (ett företag som drivs av hans ”butler” Susanne Viken) istället för att åka till fotbolls-VM. Om Zlatan får som han vill så kommer han dessutom att få sällskap i stafettlaget av pudelkorsningen Beckham, allt beroende på om ”Becks” butler Andreas ”Lugi” Lögdahl hinner få honom i form till mitten av juni.

Foto: David ”Becks” Beckham, en av löparna i Zlatans stafettlag i Ränn i Ljusdal?

Foto: Zlatan

Trots språkförbistringar (vi har använt oss av Google translate) har vi ändå lyckats göra en intervju med Zlatan:

– Du verkar vara i en fantastisk form, trots detta väljer du ändå att springa stafett i Ljusdal istället för att åka på fotbolls-VM. Vad fick dig att ta det här beslutet?

– VOFF, VOFF! (Google translate: Det kändes naturligt att tävla på hemmaplan denna helg även fast VM naturligtvis lockade. Kyrksjön är faktiskt mitt revir och jag är ju till och med avbildad på var och varannan lyktstolpe runt Kyrksjön eftersom det är jag som sponsrar med hundbajspåsar!

– Hur ser du på chansen att vinna stafetten i ”Ränn i Ljusdal”?

– VOFF, VOFF! (Google translate: Alla som känner mig vet att jag är en vinnare. Googlar man mitt namn så får man fram vinnarskalle!)

– Är det några speciella företag du vill utmana på stafetten?

– VOFF, VOFF! (Google translate: Eftersom jag representerar en mäklarfirma så vill jag naturligtvis gärna springa förbi några andra mäklare i stafetten. Dessutom är det ju givetvis trevligt om det dyker upp några tikar runt Kyrksjön!)

– Till sist, har du något avslutningsord?

– VOFF, VOFF: (Google translate: Dear Ljusdal, you’re welcome!

Med endast sjuttiofem dagar kvar till Ränn i Ljusdal hoppas vi att alla företag, föreningar, organisationer etc. antar Zlatans utmaning och anmäler ett stafettlag med tre personer. Vill ni hellre springa individuellt så kan ni välja mellan ett eller tre varv runt Kyrksjön. Dessutom finns Minirännet för de allra yngsta, en runda på den udda distansen 421 meter (hundradels maraton). Glad påsk alla!