Med över etthundratjugo anställda så är DHL Express en av Ljusdals Kommuns allra största arbetsgivare. Teoretiskt sett så innebär detta att DHL Express kan anmäla fyrtio tremannalag till Ränn i Ljusdal, men oavsett hur många lag som DHL får ihop så är det framförallt deras ”förstakedja” som röner stort intresse.

– Vi har bara ett läge på DHL Express, meddelar lagkaptenen Hans-Jörgen ”Hansa” Larsson. Vi gör allting i expressfart!

– Vi har ett grymt förstalag bestående av de tre rutinerade långdistansarna Ove Ohlsson, Jeanette Selin och André Svenshammar. Tre löpare som springer snabbare än sin egen skugga! Förmodligen använder vi oss av André Svenshammar som slutman. Han är ju en inbiten supporter av The Gunners (Arsenal), så det hörs ju på namnet att han är snabb som en kanonkula!

DHL Express hoppas nu att fler företag anmäler lag till Ränn i Ljusdal den 16:e juni så att transportföretaget åtminstone får lite motstånd runt Kyrksjön. Vill ni utmana DHL Express eller något annat företag så får ni väldigt gärna höra av er till oss.

Foto: Phillip Hughes, Australien. En cricketspelare som bar tröjnummer 64, d.v.s. det antal dagar som återstår till årets löparfest runt Kyrksjön…