Det finns fyra olika motionsklasser i Ränn i Ljusdal den 16:e juni. Förutom de två stafetterna (tremannalag som antingen väljer att springa en klassisk stafett tre varv runt Kyrksjön, eller promenerar/joggar ett varv tillsammans) så finns även de två individuella distanserna 4,2 eller 12,6 km, d.v.s. ett eller tre varv runt Kyrksjön.

Om allt går som planerat så kommer Bollnäs bandytränare Jesper Söderbäck att springa premiärupplagan av Ränn i Ljusdal i mitten av juni och då väljer den rutinerade maratonräven naturligtvis att springa den långa distansen. Självklart hoppas Jesper då på att få sällskap av andra tränare och väldigt gärna från hans favoritsport bandy.

Foto: På bilden ses Jespers ryggtavla i samband med den tuffa terrängtävlingen Järvloppet i Järvsö.

Tidigare i våras utmanade Jonas Svensson och Per Löfgren andra idrottsföreningar på stafett runt Kyrksjön och om allt vill sig väl så kanske Bollnäs accepterar denna utmaning. Finns det fler bandyklubbar/idrottsföreningar som vågar utmana LBK och LIF..?

Foto: Jonas Svensson och Per Löfgren representerar arrangörsklubbarna LBK och LIF.