Ny spännande utmaning i Ränn i Ljusdal och denna gång handlar det om fotboll. Det är Stockholmslaget Kongo United som utmanar alla fotbollsklubbar i distriktet på stafett runt Kyrksjön. Kongo United kommer antagligen dessutom med två stafettlag till Ljusdal.

Vilka är då Kongo United? Namnet till trots så är det alltså ett fotbollslag från Stockholm, en klubb som i dagsläget toppar division fem i sitt distrikt (södra Stockholm). Men vad som är än mer intressant med klubben är att dess tränare är Sveriges kanske mest okände fotbollsstjärna: Tonton Zola Moukoko. Tonton gick som ungdomsproffs till Derby som femtonåring och tack vare sin stora talang blev han en superstjärna i den fiktiva världen i form av tv-spelet Championship Manager där han jämfördes med både Ronaldo och Zinedine Zidane!

Foto: Kongo Uniteds tränare och eldsjäl Tonton Zola Moukoko

I dagsläget tränar alltså Tonton Zola Moukoko Kongo United och i det laget har även hans kusin Yanick Djouzi Manzizila spelat, en fotbollsspelare som (enligt de källor vi har) innehar det svenska målrekordet i en fotbollsmatch. För fyra år sedan lyckades nämligen Yannick näta tjugoen  gånger i en och samma match!

Kan vi räkna med samma offensiva satsning av Kongo United när de springer stafett runt Kyrksjön i mitten av juni? Övriga fotbollsklubbar är därmed förvarnade…

Vill ni utmana någon förening, företag, by, politiskt parti eller liknande så får ni väldigt gärna höra av er till Ränn i Ljusdal.