I samband med Ränn i Ljusdal den 16:e juni så genomförs även VM för maskotar på den udda sträckan 421 meter, d.v.s. en hundradel av ett maratonlopp. Sedan tidigare har Järvsös maskot Loa utmanat Brynäs maskot Tigern. I dag blev det klart med ännu en utmanare då Spargrisen från Hälsinglands Sparbank meddelade att hon/han ställer upp i tävlingen.

– Jag springer snabbare än Bitcoins rörelse, hälsar Spargrisen. Loa och Brynäs-Tigern har tur att tävlingen bara är ett varv runt Stora Jonsparken. Hade det varit fler varv så hade jag varvat dom!

 

Finns det fler maskotar därute som vill vara med i det första världsmästerskapet för maskotar på sträckan 421 meter..? Hör av er i så fall. Spargrisen, Loa och Brynäs-Tigern vill nämligen ha mer motstånd.

I samband med VM för maskotar så avgörs även Minirännet. En tävling för de allra yngsta som avgörs samtidigt som VM för maskotar. Föräldrar får naturligtvis väldigt gärna följa med som sällskap. Minirännet har ingen anmälningsavgift och man behöver inte anmäla sig innan tävlingen. Välkomna!

 

Foto: Peter ”Foppa” Forsberg och Ljusdals Bandyklubbs Magnus Johansson, två superstjärnor med siffran 21 på ryggen. Av en ren tillfällighet (true story) återstår det även tjugoen dagar till löparfesten Ränn i Ljusdal.