Varken Steve Yzerman eller Joe Sakic kan närvara vid Ränn i Ljusdal i år, men vad gör väl det när det finns så många andra högintressanta löpare på plats vid Kyrksjön den 16:e juni.

En av alla löpare som kommer till start är bandytränaren Jesper Söderbäck och han får därmed försvara Bollnäs GIF:s oranga färger i tävlingen där det även kommer att dyka upp en och annan bandyspelare från hemmaklubben LBK. Jesper är en rutinerad maratonräv och väljer därför att springa den långa distansen på 12,6 km, d.v.s. tre varv runt Kyrksjön.

Eftersom Jesper även arbetar på DHL Freight så hoppas han dessutom få ihop ett lag därifrån som bl.a. får tampas mot storfavoriterna från systerföretaget DHL Express. Det senare företaget satsar nämligen stenhårt på Ränn i Ljusdal och enligt envisa rykten har de till och med kontrakterat halva startfältet i Solvallas Elitlopp, hästar som kommer att användas som ”harar” under Ränn i Ljusdal.

– Att använda harar inom löpning är lika otidsenligt som att äta flugsvamp innan man ger sig ut i strid. Hästar is the new black, hälsar en representant för DHL Express. Våra löpare är så snabba att de borde få vara med på V75!

Jesper Söderbäck och DHL Freight har därmed en tuff stafett framför sig den 16:e juni. Det är ju dessutom även många andra konditionsstarka lag på startlinjen som vill föra stafettpinnarna först i mål.

Foto: Bollnästränaren Jesper Söderbäck i samband med Järvloppet 2017. 

Foto: Kennet Andersson, fotbollslegendar som krutade in fem mål under VM-1994. Kenneth spelade då med 19 på ryggen, d.v.s. det antal dagar det återstår till Ränn i Ljusdal.

 

Foto: Steve Yzerman och Jesper Söderbäck. Eftersom Steve Yzerman inte var tillräckligt talangfull i bandy så fick han istället satsa på ishockey, men det gick ju rätt bra för honom ändå!