Med endast arton dagar kvar till Ränn i Ljusdal låter MittX meddela att de kommer till start. Ett företag som för närvarande förfogar över planetens kanske allra formstarkaste lag (Real Madrid inkluderat).

I mekanoföretagets tremannalag ingår pingisesset Micke Wikström (Hälsinglands J-O Waldner!) och bandyfantasten Anders Bomark. Dessutom har man kompletterat laget med konditionsfenomenet Maria Thor, kvinnan som springer snabbare än sin egen skugga! Maria jobbar i normala fall på Exte, så det krävdes en icke angiven transfersumma för att låna in hennes tjänster. Envisa rykten som florerar på sociala media hävdar emellertid att summan är i paritet med den som fotbollsproffset Neymar fick när han flyttade från Barcelona till Paris Saint-Germain!

MittX Aluminiumproffset AB är en mekanisk verkstad med inriktning på industriell produktion med säte i Färila. Under 2017 blev företagarna bakom MittX, Lena Tönners Ångman och Leif Ångman, dessutom valda till årets företagare i Ljusdals Kommun.

Företagets VD Lena Tönners Ångman hoppas nu att fler mekanoföretag kommer till start i Ränn i Ljusdal och att de dessutom blir största bransch under motionsloppet.

– Vi erbjuder regelbunden friskvård och massage till våra anställda och det bör rimligtvis påverka våra löpare positivt, hälsar Lena Tönners Ångman.

Utmaningen är därmed framförd. Finns det fler mekanoföretag på orten som vågar anta MittX utmaning..?

 

Foto: Matilda Wennberg, Ljusdals IF, tröja nummer 18. Ett nummer hon delar med…

Foto: Payton Manning, historiens bäste quarterback! Precis som Matilda Wennberg spelade Payton med nummer 18 på tröjan och av en ren tillfällighet återstår det nu endast 18 dagar kvar till Ränn i Ljusdal…