Joe Montana, legendarisk quarterback som vann Super Bowl fyra gånger med San Francisco 49ers, kommer inte till start i Ränn i Ljusdal. Det gör däremot en annan legendar: Stödbjörn!

Foto: Stödbjörn från Röda Korset ställer upp i VM för maskotar!

I samband med Ränn i Ljusdal den 16:e juni så avgörs för första gången även det 421 meter långa VM för maskotar. Tävlingen kom till på initiativ av att Järvsös maskot Loa ville utmana Brynäs-Tigern på löpning. Det dröjde inte alltför länge förrän även Hälsinglands Sparbanks maskot Spargrisen hade hörsammat utmaningen och nu är det alltså dags för ännu en maskotlöpare att kliva in på scenen, Stödbjörn.

Vem är då Stödbjörn? Så här presenterar Åsa Älander från Röda Korset maskoten:

”Röda Korsets björn arbetar till vardags med psykosocialt stöd på flyktingboenden, bland ensamkommande, papperslösa eller människor som helt enkelt behöver medmänskligt stöd och en björnkram i vardagen. Den 16 juni har han bestämt sig för att han vill ta lite ledigt och komma till Ljusdal för att delta i Ränn i Ljusdal.”

Ränn i Ljusdal tycker naturligtivs det är fantastiskt kul att Stödbjörn utmanar Loa, Tigern och Spargrisen. Kanske finns det även det fler maskotar som är intresserade av att springa VM? Hör i så fall av er till oss. Det är ingen anmälningsavgift för Maskotrännet och samma villkor gäller naturligtvis också för Minirännet (loppet för de allra yngsta) som avgörs samtidigt som VM för maskotar.

Foto: Spargrisen, Tigern och Loa. De tre andra utmanarna i Maskotrännet.

Foto: Leonardo, helgrym vänsterback under VM 1994 med tröja nummer 16, d.v.s. det antal dagar som återstår till Ränn i Ljusdal.

Foto: Malin Larsson, Ljusdals IF, spelar precis som Leonardo med 16 på ryggen.