Nicklas Lidström har vunnit Stanley Cup fyra gånger, Norris Trophy (NHL:s bäste försvarsspelare) sju gånger (!) och dessutom ett OS-guld och ett VM-guld. Ni som är snabbtänkta har alltså redan nu räknat ut att han har vunnit precis allt utom… Ränn i Ljusdal!

Arrangörsklubbarna LIF och LBK hoppas naturligtvis på att Nicklas Lidström, ishockeyspelaren som blivit utnämnd till ”Tidernas bäste europé i NHL”, kommer till start på lördag liksom alla andra som har haft tröjnummer 5 i sin karriär. Eller rättare sagt.. alla som har haft ett nummer på sin tröja… och till och med de som aldrig har haft en tröja på sig. Kort och gott; alla är välkomna att springa Ränn i Ljusdal!

Mer information om tävlingen: www.ranniljusdal.se

 

Foto: Franz Beckenbauer, lagkapten för det västtyska landslaget under VM 1974, med tröja nummer 5, d.v.s. samma siffra som Örjan Modin hade på ryggen under SM-finalen i bandy 1975!

Foto: Marilyn Monroe och Joe DiMaggio. Joe rankas som en av världens bäste basebollspelare genom tiderna och han spelade med siffran 86 på ryggen… Haha! Där lurade vi er, han spelade naturligtvis med 5 på ryggen!