Glöm Almedalen, glöm Järvaveckan. Glöm alla andra politiska debatter. Den verkliga valspurten sker om tre timmar i samband med Ränn i Ljusdal!

En politisk utmaning mellan Socialdemokraterna och Moderaterna sker alltså i form av tremannastafett runt Kyrksjön. Och kanske får vi då en föraning om hur valet slutar i september.

Socialdemokraterna mönstrar en intressant laguppställning med Ove Schönning som startman, Jenny Breslin på andrasträckan och Markus Evensson som slutman.

”Vi har laborerat med olika former av laguppställningar under våren, men kommit fram till att det här är det vinnande laget, både i dag och i september”, meddelar Markus Evensson.

Moderaterna å sin sida håller sitt lag hemligt ända fram till starten.

”Vi vill inte ge vår antagonist fördelen av att veta hur vår taktik ser ut”, hälsar Moderaternas Maria Molin. ”Jag är emellertid hundra procent säker på att Markus & Co. bara kommer att få se siluetten av våra ryggtavlor i dag och det gäller så klart även under valet i höst!”

Om tre timmar startar alltså Ränn i Ljusdal och då får vi kanske en föraning om hur kommande kommunalval slutar…

Klockan 11:30 börjar Minirännet och VM för Maskotar, medan motionsloppet Ränn i Ljusdal startar klockan 12:00. Om ni inte har anmält er så går det utmärkt att anmäla sig på plats mot faktura eller Swish. Och vill ni inte springa så får ni väldigt gärna komma ner och supporta alla löpare. Ta gärna med er en picknickkorg och samlas i Stora Jonsparken. Välkomna!!!

Foto: Tre timmar kvar till Ränn i Ljusdal. Roberto Carlos, kungen av frisparkar, spelade med siffran 3 på ryggen i Real Madrid. Spana in några av hans mästerverk här: https://www.youtube.com/watch?v=sU_lTd33B5I