Ränn i Ljusdal: Foton & Resultat

Grattis alla löpare till fina insatser i Ränn i Ljusdal! Och ett extra stort grattis till alla de som vann sina utmaningar under motionsloppet.

På bilden ovan syns Ernströms Revision. De förlorade utmaningen i Revisorklassen mot Midama Ekonomi, men… de vann priset för tävlingens snyggaste kläder! (Obekräftade källor gör faktiskt gällande att modemagasinet Vogue är beredda att betala företaget 43 miljoner euro för att fronta framsidan av tidningen! True story.)

Här nedan följer ett axplock med bilder från helgens tävling. Om allt går som planerat genomförs Ränn i Ljusdal vid samma tidpunkt även nästa år, dags alltså att börja träna igen…

Ett enormt stort tack till alla löpare, funktionärer, sponsorer och publik för att ni gjorde detta möjligt. Tack!!!

Ljusdals IF & Ljusdals BK

Vinnare i VM för Maskotar blev LBK-Björn. I stafetten var Michael Skoglunds Begravningsbyrå snabbast. (Ni kan vara lugna kära läsare; varken Jonas Robertsson, Lars Jonsson eller Adam Burström jobbar på begravningsbyrån…)

Jesper Söderbäck (längst till vänster) vann den individuella klassen på 12,6 km, här tillsammans med Abd Alhadi som var trea i Minirännet. Till höger syns Britt Wallin som var en bejublad segrare i rollatorklassen. Grattis Jesper, Abd och Britt!

Melvin Persson hade mest bråttom över mållinjen i Minirännet. Grattis Melvin och alla andra juniorer som sprang Minirännet! Till höger syns Hälsinglands Sparbank som vann bankutmaningen överlägset. Grattis!

I ”Valspurten” den politiska utmaningen mellan Socialdemokraterna och Moderaterna så var det Moderaterna som var snabbast över mållinjen. På bilden ses lagens ankare Maria Molin och Markus Evensson.

Knappens var snabbaste mekanföretag, här med Johan Berglund och Jörgen Hylander som samtalar med initiativtagaren till Ränn i Ljusdal, Janne Ageheim. Till höger syns Kongo United som hoppade in i bilen på lördag morgon från Stockholm för att springa Ränn i Ljusdal! Tack för att ni besökte Ljusdal och välkomna tillbaka!

Midama firar segern över Ernströms Revisionsbyrå i Revisorklassen, grattis Midama!

Admoove/Hi-Media vann ”säljklassen” med Selldorado på andra plats. Christian Jonsson på Selldorado fick å andra sidan ta hand om alla sträckorna själv.

Hälsinglands Sparbank, segrare i bankklassen. Hälsinglands Sparbank vann även picknickklassen! (Tack för rostbiffen & potatissalladen!)

  

Resultatlistor från stafetten och den individuella klassen:

 

         

 

By |2018-06-19T06:03:30+00:002018-06-19 |

Tack!!!

Tack alla deltagare, funktionärer, sponsorer, publik och vädergudar för att ni medverkade i Ränn i Ljusdal!

I morgon kommer alla foton att läggas upp på hemsidan samt resultat. Under tiden kan ni läsa Ljusdalspostens rapport om tävlingen:

https://www.helahalsingland.se/artikel/gavleborg/ljusdal/lyckad-premiar-for-rann-i-ljusdal-motionsloppet-som-lockade-manga-klockren-start-innan-cruisingen (plusartikel för prenumeranter)

Några foton kan vi emellertid bjuda på redan nu:

 

 

By |2018-06-17T18:21:25+00:002018-06-17 |

3 timmar kvar till Ränn i Ljusdal! Politisk valspurt…

Glöm Almedalen, glöm Järvaveckan. Glöm alla andra politiska debatter. Den verkliga valspurten sker om tre timmar i samband med Ränn i Ljusdal!

En politisk utmaning mellan Socialdemokraterna och Moderaterna sker alltså i form av tremannastafett runt Kyrksjön. Och kanske får vi då en föraning om hur valet slutar i september.

Socialdemokraterna mönstrar en intressant laguppställning med Ove Schönning som startman, Jenny Breslin på andrasträckan och Markus Evensson som slutman.

”Vi har laborerat med olika former av laguppställningar under våren, men kommit fram till att det här är det vinnande laget, både i dag och i september”, meddelar Markus Evensson.

Moderaterna å sin sida håller sitt lag hemligt ända fram till starten.

”Vi vill inte ge vår antagonist fördelen av att veta hur vår taktik ser ut”, hälsar Moderaternas Maria Molin. ”Jag är emellertid hundra procent säker på att Markus & Co. bara kommer att få se siluetten av våra ryggtavlor i dag och det gäller så klart även under valet i höst!”

Om tre timmar startar alltså Ränn i Ljusdal och då får vi kanske en föraning om hur kommande kommunalval slutar…

Klockan 11:30 börjar Minirännet och VM för Maskotar, medan motionsloppet Ränn i Ljusdal startar klockan 12:00. Om ni inte har anmält er så går det utmärkt att anmäla sig på plats mot faktura eller Swish. Och vill ni inte springa så får ni väldigt gärna komma ner och supporta alla löpare. Ta gärna med er en picknickkorg och samlas i Stora Jonsparken. Välkomna!!!

Foto: Tre timmar kvar till Ränn i Ljusdal. Roberto Carlos, kungen av frisparkar, spelade med siffran 3 på ryggen i Real Madrid. Spana in några av hans mästerverk här: https://www.youtube.com/watch?v=sU_lTd33B5I

By |2018-06-16T06:34:30+00:002018-06-16 |

Fjorton timmar kvar till start av Ränn i Ljusdal!

Nu är det mindre än fjorton timmar kvar till Ränn i Ljusdal! Har ni inte anmält er än så finns det fortfarande chansen. Ni kan nämligen anmäla er på startplatsen vid Stora Jonsparken. Ni kan då välja mellan att swisha över pengar eller betala mot faktura.

Foto: Vackra miljöer ni kommer att passera under Ränn i Ljusdal!

Varmt välkomna i morgon! Ta gärna med er picknickkorgarna och möt upp i Stora Jonsparken vid Kyrksjön! Minirännet för de allra yngsta i kombination med VM för maskotar startar 11:30. Huvudtävlingen Ränn i Ljusdal startar 12:00.

By |2018-06-15T20:56:01+00:002018-06-15 |

1 dag kvar till Ränn i Ljusdal…

En dag kvar och.. anmälningstiden har gått ut. Men lugn… ni kan faktiskt anmäla er på plats via Swish. En stilla vädjan från arrangören är att ni försöker vara på startområdet i tid för att efteranmäla er, allt för att undvika långa köer.

Om ni inte tänker springa/promenera så önskar vi ändå alla välkomna till löparfesten runt Kyrksjön. Förutom spännande stafetter så kan ni bl.a. titta på VM för maskotar och Minirännet i Stora Jonsparken, två evenemang som startar 11:30 på lördag förmiddag. Ränn i Ljusdal startar 12:00.

Välkomna!!!

Foto: Linnea Jonsson, Ljusdals IF. Målvakt med tröja nummer… trumvirvlar… tröja nummer 1! En dag kvar till Ränn i Ljusdal!

LÖPARFEST I LJUSDAL

Den 16:e juni är det premiär för ”Ränn i Ljusdal”, ett motionslopp runt Kyrksjön som arrangeras i ett samarbete mellan Ljusdals Idrottsförening och Ljusdals Bandyklubb. Ränn i Ljusdal kan antingen springas individuellt eller i form av en stafett för tremannalag.

I stafetten kan ni välja mellan att springa loppet som en klassisk stafett med växlingar, eller att jogga/promenera tillsammans med era lagkamrater runt Kyrksjön.

Individuellt finns alternativen att springa ett varv (4,2 km) eller tre varv (12,6) runt Kyrksjön.

Har ni barn så finns det dessutom ett lopp för de allra minsta i form av det 421 meter långa ”Minirännet” (1/100-dels maraton).

Utmed banan kommer det att finnas vätskestationer, musikunderhållning och en del överraskningar. Tävlingen avslutas därefter med utlottning av priser och picknic i start- och målområdet.

Bilda gärna stafettlag på era arbetsplatser och utmana andra företag på löparfesten mitt i Ljusdal!

Start & Mål: Stora Jonsparken, Ljusdal

Datum: 2018-06-16

Tid: Minirännet 11:30 & Ränn i Ljusdal 12:00

Priser: Utlottning av priser sker i målområdet efter tävlingens slut.

Anmälningsavgift (efteranmälning på startplatsen med Swish):
Individuell klass 4,2 km: 300 kr
Individuell klass 12,6 km: 300 kr
Motions klass (ingen tidtagning) 4,2 km: 300 kr
Stafettlag 3 x 4,2 km: 900 kronor
Minirännet: 0 kr (Ingen förhandsanmälan krävs för Minirännet!)

VÄLKOMNA TILL RÄNN I LJUSDAL!!!

By |2018-06-15T05:34:09+00:002018-06-15 |

2 dagar kvar till Ränn i Ljusdal! Begravningsbyrån har toppat laget…

Med två dagar kvar till Ränn i Ljusdal ryktas det om att Michael Skoglunds Begravningsbyrå kommer till start med ett stjärnspäckat stafettlag bestående av idel pilsnabba löpare. Vi nämner inga namn, men för enkelhetens skull kan vi väl kalla dem Jonas Robertsson, Lars Jonsson och Adam Burström…

Enligt Genevekonventionen är det alltså fullt tillåtet att hyra in lagmedlemmar till sina stafettlag som inte har direkt anknytning till företaget eller föreningen. Har ni fortfarande inte anmält ett lag så har ni alltså möjlighet att plocka in utomstående löpare i ert stafettlag.

Eftersom Svenska Kyrkan har blivit utmanad på stafett av nyss nämnda begravningsbyrå så väntar vi alltså med spänning på vilken motåtgärd som kyrkan tänker vidta för att vinna detta prestigemöte…

Foto: Är det Magnus Boäng som ska försvara Svenska Kyrkans färger i Ränn i Ljusdal? På bilden till vänster ligger han femtio meter före Jonas Robertsson och på bilden till höger håller han jämna steg med Lars Jonsson, d.v.s. två av de medlemmar som ingår i begravningsbyråns stafettlag.

 

Foto: Mikael Ernström går all-in på lördag. Ernströms Revisionsbyrå kommer nämligen till start med fem stafettlag! På bilden till höger tjuvtränar Jonas Robertsson tillsammans med André Svenshammar. André är ankaret i DHL Express stafettlag.

Foto: Cafu jublar över VM-guldet 2002. Den briljante brasilianske försvararen hann under sin karriär med att bärga hem två VM-guld och ett VM-silver till sitt hemland. Obekräftade källor gör ändå gällande att han gärna hade bytt bort dessa VM-medaljer mot att få stå på startlinjen i Ränn i Ljusdal på lördag!

Sista anmälningsdag för Ränn i Ljusdal är i dag torsdag 12/6. Skynda er till hemsidan och anmäl er!

(För er som är osäkra på formen så går det även utmärkt att anmäla er innan tävlingen på lördag med Swish, men för att undvika köer på lördag så ber vi alla löpare att anmäla sig senast i dag torsdag!)

Ränn i Ljusdals hemsida: www.ranniljusdal.se 

 

 

By |2018-06-13T22:01:56+00:002018-06-13 |

3 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

För exakt 100 år sedan vann Babe Ruth, världens mest kände basebollspelare, World Series (”VM för klubblag”) för tredje gången. Men det skulle bli fler titlar. Totalt vann Babe Ruth World Series sju gånger och han har fortfarande än i dag några rekord som står sig. Med sina 714 homeruns ligger han dessutom trea i statistiken över mest slagna homeruns i MLB, den amerikanska proffsligan i baseboll.

Babe Ruths CV är alltså av modellen tegelstenstjock roman, men självklart hade han naturligtvis hellre bytt bort alla titlar och rekord mot att få stå på startlinjen i Ränn i Ljusdal på lördag!

Till alla därute, motionärer såväl som elitlöpare, ta chansen och anmäl er till årets löparfest i Ljusdal! På torsdag går anmälningstiden ut för loppet så det börjar alltså bli hög tid att fylla i anmälningsblanketten på hemsidan: www.ranniljusdal.se

 

Foto: Babe Ruth, homerunkung och legend. Personen till höger har aldrig slagit en homerun, men till skillnad från Babe Ruth har han möjlighet att springa Ränn i Ljusdal på lördag! 

 

Foto: Nedräkningen har börjat för Ränn i Ljusdal! Svenska landslagets stjärnback Linda Sembrant visar att det återstår bara 3 dagar till löparfesten runt Kyrksjön. Packa era picknickkorgar och bege er till Stora Jonsparken på lördag!

Ett STORT tack till alla företag, föreningar, organisationer som har anmält sig till Ränn i Ljusdal! Här är ett axplock av alla som kommer till start på lördag:

  

Foto: Hälsinglands Sparbank, Handelsbanken, Admoove/Hi-Media…

Foto: DHL-Express och Michael Skoglunds Begravningsbyrå…

Foto: Svensk Fastighetsförmedling, Bandygymnasiet Ljusdal + LIF & LBK, Moderaterna och Socialdemokraterna i Ljusdal…

Foto: Midama, Selldorado och Knappens…

Foto: Kongo United, Jesper Söderbäck (Bollnäs GIF:s bandytränare), MittX…

Foto: VM för maskotar – Stödbjörn från Röda Korset, Spargrisen från Hälsinglands Sparbank, Brynästigern & Loa från Järvsö…

Foto: TAK (Ljusdals Kommunanställdas Trivsel- och Aktivitetsklubb), Work for You och Svart Pist…

Foto: Ljusdals BK & Ljusdals IF, arrangörsklubbarna bakom Ränn i Ljusdal, Minirännet och Maskot-VM. Stöd gärna LIF och LBK genom att springa runt Kyrksjön på lördag!

By |2018-06-12T21:28:34+00:002018-06-12 |

4 dagar kvar till Ränn i Ljusdal! Intervju med Kongo United.

Vad är det absolut mest udda med Sverige? Om ni läser vår intervju med Kongo United, ett av de deltagande lagen i Ränn i Ljusdal, så får ni svaret. Det mest udda med Sverige är kanske inte alls vad ni har tänkt er…

Foto: Kongo United och dess tränare Tonton Zola Moukoko

Vilka är då Kongo United? Namnet till trots så är det ett fotbollslag från Stockholm, en klubb som i dagsläget toppar division fem i sitt distrikt (södra Stockholm). Men vad som är än mer intressant med klubben är att dess tränare är Sveriges kanske mest okände fotbollsstjärna: Tonton Zola Moukoko. Tonton gick som ungdomsproffs till Derby som femtonåring och tack vare sin stora talang blev han en superstjärna i den fiktiva världen i form av tv-spelet Championship Manager där han jämfördes med både Ronaldo och Zinedine Zidane!

I dagsläget tränar alltså Tonton Zola Moukoko Kongo United och i det laget har även hans kusin Yanick Djouzi Manzizila spelat, en fotbollsspelare som (enligt de källor vi har) innehar det svenska målrekordet i en fotbollsmatch. För fyra år sedan lyckades nämligen Yannick näta tjugoen  gånger i en och samma match! Här följer en intervju med en av spelarna, Philippe Afola:

Hur många spelare i laget kommer ursprungligen från Kongo?
Vi har ungefär 8-10 st
För er av er som ursprungligen är födda i Kongo, vad har varit största omställningen att komma till Sverige?
Vintern var en riktigt stor omställning
Ni har ju en superkänd tränare (superstjärna i tv-spelet Championship Manager) i laget, kommer Tonton Zola Moukoko även att vara med i stafettlaget?
Han kommer inte springa, men han kommer vara på plats för att heja fram grabbarna i laget. Sen har han hört mycket om Ljusdal från Janne Ageheim. (Janne Ageheim = initiativtagaren till Ränn i Ljusdal) 
Vad saknar ni mest från Kongo när ni är i Sverige?
Maten och vädret
Vad är det bästa med Sverige?
Att allt funkar som det ska över hela landet.
Är det någon av er i laget som någon gång har ätit surströmming? I så fall, vad var reaktionen? Gick det att äta? 
Det är nog ingen av oss i laget som gillar det…
Vad är det mest udda i Sverige som ni har upplevt?
Att man äter sylt till en del maträtter är väldigt konstigt! 
.                                                                                                        .

Foto: Patrick Vieira, Arsenal och Jonnah Tönners, Ljusdals IF. Fotbollshjältar från två av planetens bästa fotbollslag!

Foto: Ni missar väl inte VM för maskotar och Minirännet..?

Mer info om Minirännet och VM för maskotar:

Såklart vill vi också ha så många barn som möjligt på startlinjen i Mini-rännet som startar kl 11.30!!
Anmälan görs i Jonsparken innan loppet startar.
HJÄLP oss att sprida detta så att alla barn som vill får chansen att vara med.
Efter det kommer även VM för maskotar avgöras.
Hoppas ni vill vara på plats för att se och uppleva detta! #hejaljusdal #ränniljusdal

P.S Tack vare att vi fått till ett samarbete med Ljusdals OK så har vi valt att förlänga anmälningstiden till torsdag så att ännu fler kan få chansen att delta i loppet!

Anmäl er ni också via vår hemsida: www.ranniljusdal.se 

By |2018-06-11T21:42:46+00:002018-06-11 |

5 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Nicklas Lidström har vunnit Stanley Cup fyra gånger, Norris Trophy (NHL:s bäste försvarsspelare) sju gånger (!) och dessutom ett OS-guld och ett VM-guld. Ni som är snabbtänkta har alltså redan nu räknat ut att han har vunnit precis allt utom… Ränn i Ljusdal!

Arrangörsklubbarna LIF och LBK hoppas naturligtvis på att Nicklas Lidström, ishockeyspelaren som blivit utnämnd till ”Tidernas bäste europé i NHL”, kommer till start på lördag liksom alla andra som har haft tröjnummer 5 i sin karriär. Eller rättare sagt.. alla som har haft ett nummer på sin tröja… och till och med de som aldrig har haft en tröja på sig. Kort och gott; alla är välkomna att springa Ränn i Ljusdal!

Mer information om tävlingen: www.ranniljusdal.se

 

Foto: Franz Beckenbauer, lagkapten för det västtyska landslaget under VM 1974, med tröja nummer 5, d.v.s. samma siffra som Örjan Modin hade på ryggen under SM-finalen i bandy 1975!

Foto: Marilyn Monroe och Joe DiMaggio. Joe rankas som en av världens bäste basebollspelare genom tiderna och han spelade med siffran 86 på ryggen… Haha! Där lurade vi er, han spelade naturligtvis med 5 på ryggen!

By |2018-06-10T21:36:42+00:002018-06-10 |

6 dagar kvar till Ränn i Ljusdal…

Endast sex dagar kvar till Ränn i Ljusdal och enligt väderprognosen ska det bli ett härligt sommarväder med solsken och 23 plusgrader. En anledning god som någon att packa picknickkorgen och bege sig till Stora Jonsparken på lördag förmiddag. Ränn i Ljusdal börjar 12:00, men redan 11:30 ska ni naturligtvis titta på VM för maskotar och Minirännet för de allra yngsta.

Här anmäler ni er: www.ranniljusdal.se

Samtidigt som motionstävlingen runt Kyrksjön pågår även en volleybollturnering i Östernäs betongpark och för de som vill testa kajakpaddling så finns den möjligheten i Kyrksjön. På lördag kväll går ni naturligtvis dessutom ut i centrum av Ljusdal och tittar på den årliga cruisingen. Är ni rädda för att missa fotbolls-VM under alla dessa aktiviteter så slinker ni naturligtvis in på nyöppnade Järnvägs Sportsbar och följer VM-dramatiken där.

Varmt välkomna till Ränn i Ljusdal på lördag den 16:e juni!!! (Och varmt blir det…)

 

Foto: Tröja nummer 6 = Micha Svechnikov! (Fotokredit: Tidningen Hälsingland). Omslagsfoto: Emma Gabrielsson, Ljusdals IF.

Foto: Franco Baresi och Bobby Moore, två fotbollshjältar med tröja nummer sex. 

Foto: Stefan Schwarz, planetens tuffaste fotbollsspelare! En stenhård mittfältare som med all rätt blev upphöjd till Gud av en sportjournalist. (Farbrorn till höger drog på sig ett gult kort i en P16-match mot Hudiksvall efter ca: 30 sekunder för ungefär åttahundra år sedan, men exakt där upphör alla andra likheter med förebilden Schwarz…)

 

By |2018-06-10T08:36:14+00:002018-06-10 |

Sju dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Eric Cantona, legendarisk fransk anfallare, kan dessvärre ej komma till Ränn i Ljusdal och detsamma gäller David Beckham och den brasilianske målsprutan med planetens minsta fötter: Bebeto.

Å andra sidan spelar det ju faktiskt ingen roll för den stora publiken (?) runt Kyrksjön att dessa gamla fotbollshjältar inte kommer till start nästa helg, för det kommer ju ändå att krylla av stjärnor under världspremiären av ”Ränn i Ljusdal”. Vad sägs om exempelvis Brynästigern som kommer för att springa VM för maskotar?

Tips: Vill ni marknadsföra ert företag/organisation etc. i samband med Ränn i Ljusdal så säljer arrangörerna Ljusdals IF och Ljusdals BK hundrameterssträckor runt Kyrksjön för 1000kr/st. Sträckor där ni kan supporta era lagmedlemmar eller marknadsföra ert företag. Om ni är intresserade av 100 meter runt Kyrksjön så skickar ni ett meddelande på hemsidan så hör vi av oss på en gång.

Lycka till med förberedelserna, vi ses om en vecka!!!

Foto: Bebeto i mitten med tröja nummer sju. Omgiven av Mazinho och Romario. Även Beckham gillade tröja nummer sju.

Foto: Claudio Caniggia och Luis Figo, två andra superstjärnor med sju på ryggen, liksom…

..Mickey Mantle och Erik Mykland. Sju dagar kvar till Ränn i Ljusdal!!!

 

By |2018-06-09T07:08:35+00:002018-06-09 |

8 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Dags att anmäla er till Ränn i Ljusdal, nästa lördag 12:00 går startskottet. Missa inte årets (århundradets!) löparfest runt Kyrskjön!

www.ranniljusdal.se

Foto: Klas Ingesson och Dunga, två profiler från fotbolls-VM 1994. Båda med nummer 8 på ryggen…

By |2018-06-08T07:21:51+00:002018-06-08 |

Nio dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Nio dagar kvar till Ränn i Ljusdal och ni har väl anmält er?

www.ranniljusdal.se

Foto: Varken Suarez (Uruguay) eller Firmino (Brasilien) har möjlighet att närvara under Ränn i Ljusdal p.g.a. andra aktiviteter. Självklart hade de emellertid hellre sprungit stafett runt Kyrksjön istället för att spela fotbolls-VM!

By |2018-06-07T07:56:57+00:002018-06-07 |

Elva dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Elva dagar kvar till Ränn i Ljusdal, en motionstävling runt Kyrksjön där ni kan välja mellan tremannastafett runt Kyrksjön (3 x 4,2 km), tremannapromenad (ert lag promenerar/joggar tillsammans ett varv runt Kyrksjön), eller någon av de individuella klasserna 4,2 eller 12,6 km.

Dessutom finns naturligtvis Minirännet för de allra yngsta och VM för maskotar som avgörs på en 421 meter lång bana runt startområdet i Stora Jonsparken vid Kyrksjön. (421 meter är som ni redan räknat ut en hundradel av ett maratonlopp!)

 

Foto: Elva gul/gröna fotbollsspelare/bandyspelare från arrangörsklubbarna Ljusdals IF och Ljusdals Bandyklubb.

Mer information om Ränn i Ljusdal:

Den 16:e juni är det premiär för ”Ränn i Ljusdal”, ett motionslopp runt Kyrksjön som arrangeras i ett samarbete mellan Ljusdals Idrottsförening och Ljusdals Bandyklubb. Ränn i Ljusdal kan antingen springas individuellt eller i form av en stafett för tremannalag.

I stafetten kan ni välja mellan att springa loppet som en klassisk stafett med växlingar, eller att jogga/promenera tillsammans med era lagkamrater runt Kyrksjön.

Individuellt finns alternativen att springa ett varv (4,2 km) eller tre varv (12,6) runt Kyrksjön.

Har ni barn så finns det dessutom ett lopp för de allra minsta i form av det 421 meter långa ”Minirännet” (1/100-dels maraton).

Utmed banan kommer det att finnas vätskestationer, musikunderhållning och en del överraskningar. Tävlingen avslutas därefter med utlottning av priser och picknic i start- och målområdet.

Bilda gärna stafettlag på era arbetsplatser och utmana andra företag på löparfesten mitt i Ljusdal!

Start & Mål: Stora Jonsparken, Ljusdal

Datum: 2018-06-16

Tid: Minirännet 11:30 & Ränn i Ljusdal 12:00

Priser: Utlottning av priser sker i målområdet efter tävlingens slut.

Anmälningsavgift:
Individuell klass 4,2 km: 300 kr
Individuell klass 12,6 km: 300 kr
Motions klass (ingen tidtagning) 4,2 km: 300 kr
Stafettlag 3 x 4,2 km: 900 kronor
Minirännet: 0 kr (Ingen förhandsanmälan krävs för Minirännet!)

I anmälningsavgiften ingår en goody bag som bl.a. innehåller en T-shirt.

Foto: Den vackra promenadvägen runt Kyrksjön där Ränn i Ljusdal kommer att avgöras 16:e juni.

 

Foto: Utmana gärna era arbetskamrater eller andra företag på stafett runt Kyrksjön. Michael Skoglunds Begravningsbyrå är ett av de företag som har nappat på detta och de valde att utmana Svenska Kyrkan på stafetten!

Foto: Romario, Tomas Brolin och Garrincha, tre fotbollshjältar som spelade med siffran 11 på ryggen. Av en ren tillfällighet (true story) återstår även elva dagar till Ränn i Ljusdal. Välkomna!!

By |2018-06-05T05:57:03+00:002018-06-05 |

13 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Ingen av de tretton fotbollspelarna på bilden har blivit uttagna till fotbolls-VM i Ryssland, men det innebär å andra sidan att samtliga har möjlighet att springa stafett (eller individuellt) i Ränn i Ljusdal! Tretton dagar kvar till den stora löparfesten runt Kyrksjön. Har ni anmält er..?

Foto: Löparlegenderna Niklas Eriksson, Jesper Söderbäck och Tony Persson.

I lördags avverkades Stockholm Marathon i en ”lätt” sommarbölja i huvudstaden. Stockholm Marathon i all ära, men de flesta långdistansarna i startfältet tog naturligtvis det här loppet som ett led i uppladdningen inför årets riktiga kraftprov, d.v.s. Ränn i Ljusdal. En av dessa var Bollnäs bandytränare Jesper Söderbäck som trots en miljard grader i skuggan ändå lyckades avverka maran på fina 3:24.

Med mindre än tretton dagar kvar till Ränn i Ljusdal är det alltså hög tid att anmäla sig för loppet, utmana gärna era arbetskamrater eller exempelvis andra företag och föreningar på stafett runt Kyrksjön den 16:e juni!

Andra legender med tröjnummer 13:

 

Foto: Sanna Signeul, Ljusdals IF och Mats Sundin, Toronto Maple Leafs. (Fototcredit Sanna Signeul: Bandypuls)

Foto: Thomas Muller och Michael Ballack

By |2018-06-03T18:35:13+00:002018-06-03 |

Rollatorutmaning i Ränn i Ljusdal! 15 dagar kvar…

Med femton dagar kvar till Ränn i Ljusdal fick vi ett roligt brev av ständigt unga Britt Wallin. Den sjuttiofemårige tjejen vill nämligen utmana alla användare av rollatorer i Ränn i Ljusdal!

”Jag vill göra det för de äldre som inte tror att de kan gå så långt”, hälsar Britt Wallin.

Utmaningen är därmed framförd och arrangörerna bakom Ränn i Ljusdal hoppas på att få se så många rollatorer som möjligt runt Kyrksjön den 16:e juni. Som en extra morot lovar arrangörerna LIF och LBK att bjuda på entré till en fotbollsmatch med LIF Dam och en bandymatch med LBK till den som är snabbast runt Kyrksjön med rollator!

Foto: Britt Wallin, initiativtagare till rollatorklassen i Ränn i Ljusdal. Tack Britt för en kul utmaning!

Foto: Roberto Falcao med tröja nummer 15, mittfältare och tremålsskytt i det brasilianska landslaget 1982. Det som många anser vara världens bästa landslag!

By |2018-06-01T05:21:17+00:002018-06-01 |

”Stödbjörn” ställer upp i VM för maskotar! 16 dagar kvar till Ränn i Ljusdal…

Joe Montana, legendarisk quarterback som vann Super Bowl fyra gånger med San Francisco 49ers, kommer inte till start i Ränn i Ljusdal. Det gör däremot en annan legendar: Stödbjörn!

Foto: Stödbjörn från Röda Korset ställer upp i VM för maskotar!

I samband med Ränn i Ljusdal den 16:e juni så avgörs för första gången även det 421 meter långa VM för maskotar. Tävlingen kom till på initiativ av att Järvsös maskot Loa ville utmana Brynäs-Tigern på löpning. Det dröjde inte alltför länge förrän även Hälsinglands Sparbanks maskot Spargrisen hade hörsammat utmaningen och nu är det alltså dags för ännu en maskotlöpare att kliva in på scenen, Stödbjörn.

Vem är då Stödbjörn? Så här presenterar Åsa Älander från Röda Korset maskoten:

”Röda Korsets björn arbetar till vardags med psykosocialt stöd på flyktingboenden, bland ensamkommande, papperslösa eller människor som helt enkelt behöver medmänskligt stöd och en björnkram i vardagen. Den 16 juni har han bestämt sig för att han vill ta lite ledigt och komma till Ljusdal för att delta i Ränn i Ljusdal.”

Ränn i Ljusdal tycker naturligtivs det är fantastiskt kul att Stödbjörn utmanar Loa, Tigern och Spargrisen. Kanske finns det även det fler maskotar som är intresserade av att springa VM? Hör i så fall av er till oss. Det är ingen anmälningsavgift för Maskotrännet och samma villkor gäller naturligtvis också för Minirännet (loppet för de allra yngsta) som avgörs samtidigt som VM för maskotar.

Foto: Spargrisen, Tigern och Loa. De tre andra utmanarna i Maskotrännet.

Foto: Leonardo, helgrym vänsterback under VM 1994 med tröja nummer 16, d.v.s. det antal dagar som återstår till Ränn i Ljusdal.

Foto: Malin Larsson, Ljusdals IF, spelar precis som Leonardo med 16 på ryggen.

By |2018-05-30T17:54:01+00:002018-05-30 |

MittX utmanar mekanoföretagen! 18 dagar kvar till Ränn i Ljusdal…

Med endast arton dagar kvar till Ränn i Ljusdal låter MittX meddela att de kommer till start. Ett företag som för närvarande förfogar över planetens kanske allra formstarkaste lag (Real Madrid inkluderat).

I mekanoföretagets tremannalag ingår pingisesset Micke Wikström (Hälsinglands J-O Waldner!) och bandyfantasten Anders Bomark. Dessutom har man kompletterat laget med konditionsfenomenet Maria Thor, kvinnan som springer snabbare än sin egen skugga! Maria jobbar i normala fall på Exte, så det krävdes en icke angiven transfersumma för att låna in hennes tjänster. Envisa rykten som florerar på sociala media hävdar emellertid att summan är i paritet med den som fotbollsproffset Neymar fick när han flyttade från Barcelona till Paris Saint-Germain!

MittX Aluminiumproffset AB är en mekanisk verkstad med inriktning på industriell produktion med säte i Färila. Under 2017 blev företagarna bakom MittX, Lena Tönners Ångman och Leif Ångman, dessutom valda till årets företagare i Ljusdals Kommun.

Företagets VD Lena Tönners Ångman hoppas nu att fler mekanoföretag kommer till start i Ränn i Ljusdal och att de dessutom blir största bransch under motionsloppet.

– Vi erbjuder regelbunden friskvård och massage till våra anställda och det bör rimligtvis påverka våra löpare positivt, hälsar Lena Tönners Ångman.

Utmaningen är därmed framförd. Finns det fler mekanoföretag på orten som vågar anta MittX utmaning..?

 

Foto: Matilda Wennberg, Ljusdals IF, tröja nummer 18. Ett nummer hon delar med…

Foto: Payton Manning, historiens bäste quarterback! Precis som Matilda Wennberg spelade Payton med nummer 18 på tröjan och av en ren tillfällighet återstår det nu endast 18 dagar kvar till Ränn i Ljusdal…

By |2018-05-28T16:53:58+00:002018-05-28 |

19 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!

Varken Steve Yzerman eller Joe Sakic kan närvara vid Ränn i Ljusdal i år, men vad gör väl det när det finns så många andra högintressanta löpare på plats vid Kyrksjön den 16:e juni.

En av alla löpare som kommer till start är bandytränaren Jesper Söderbäck och han får därmed försvara Bollnäs GIF:s oranga färger i tävlingen där det även kommer att dyka upp en och annan bandyspelare från hemmaklubben LBK. Jesper är en rutinerad maratonräv och väljer därför att springa den långa distansen på 12,6 km, d.v.s. tre varv runt Kyrksjön.

Eftersom Jesper även arbetar på DHL Freight så hoppas han dessutom få ihop ett lag därifrån som bl.a. får tampas mot storfavoriterna från systerföretaget DHL Express. Det senare företaget satsar nämligen stenhårt på Ränn i Ljusdal och enligt envisa rykten har de till och med kontrakterat halva startfältet i Solvallas Elitlopp, hästar som kommer att användas som ”harar” under Ränn i Ljusdal.

– Att använda harar inom löpning är lika otidsenligt som att äta flugsvamp innan man ger sig ut i strid. Hästar is the new black, hälsar en representant för DHL Express. Våra löpare är så snabba att de borde få vara med på V75!

Jesper Söderbäck och DHL Freight har därmed en tuff stafett framför sig den 16:e juni. Det är ju dessutom även många andra konditionsstarka lag på startlinjen som vill föra stafettpinnarna först i mål.

Foto: Bollnästränaren Jesper Söderbäck i samband med Järvloppet 2017. 

Foto: Kennet Andersson, fotbollslegendar som krutade in fem mål under VM-1994. Kenneth spelade då med 19 på ryggen, d.v.s. det antal dagar det återstår till Ränn i Ljusdal.

 

Foto: Steve Yzerman och Jesper Söderbäck. Eftersom Steve Yzerman inte var tillräckligt talangfull i bandy så fick han istället satsa på ishockey, men det gick ju rätt bra för honom ändå!

By |2018-05-27T12:17:20+00:002018-05-27 |

20 dagar kvar till Ränn i Ljusdal!!!

Tjugo dagar och 22 timmar kvar tills startskottet går för Ränn i Ljusdal och nu är det alltså hög tid att kryssa i era anmälningsformulär så att vi hinner få hem rätt antal tröjor till alla deltagare. All information ni behöver för att anmäla er finns längst ner på hemsidan.

I fredags nåddes vi av ett kul besked om att ett mekanoföretag i kommunen är intresserad av att utmana sina branschkolleger. Mer om detta kommer i morgondagens blogginlägg. Är ni intresserade av att utmana något företag, bransch, förening, skola etc. så går det alltså utmärkt att höra av er till oss så kommer vi gärna på besök med kameran!

Foto: Ole-Gunnar Solskjaer, norsk fotbollsikon som under elva år representerade Manchester United. Ole-Gunnar har tyvärr inte möjlighet att närvara under Ränn i Ljusdal, men han har så klart en stående inbjudan!

Foto: Marcus Allbäck, en annan fotbollsprofil som har spelat med nummer 20 på ryggen.

Foto: T.v, Kalle Mårtensson, bandyspelare från världsmetropolen Yg i Hälsingland. T.h: Den kanadensiske hockeyspelaren Luc Robitaille.

 

 

 

By |2018-05-26T12:05:50+00:002018-05-26 |